Viime aikoina minusta on alkanut tuntua, että Turku ei pysy pystyssä ilman minua. Ihan konkreettisesti. Yhä useampaa keskustan jäljellä olevista puutaloista uhkaa purkaminen, aivan kuin ne haluttaisiin raivata pois ennen kulttuuripääkaupunkivuoden alkamista. Taktiikka on kaikkialta tuttu:  tyhjennetään asukkaista, annetaan rapistua, jossain vaiheessa talo salaperäisesti palaa, jätetään sittenkin korjaamatta - ja muutaman vuoden kuluttua talot alkavat kenen tahansa silmissä näyttääkin kypsiltä purettaviksi.

Viime viikkoina olen kuluttanut runsaasti aikaa kameran ulkoilutukseen Turun hienoilla puutaloalueilla ja uhanalaisten puutalojen tuntumassa. Osa tuloksista on jo nyt nähtävissä Turun kulttuuriympäristöyhdistys Puu ja talo ry:n nettisivuilla, jotka olen ottanut hoitaakseni. Alkutekijöissään olevia sivuja voi käydä jo katsomassa: 

http://koivuharju.fi/puujatalo/

Sivut täydentyvät lähiviikkoina.

Toisenkin turkulaisen yhdistyksen sivuilla olen häärännyt osittain samoista syistä. Turun luonnonsuojeluyhdistys pyrkii luonnonsuojelun ohella vaikuttamaan siihen millaista kaupunkia meille rakennetaan. Kun Puu ja talo tekee lausuntoja siitä mitä aiotaan purkaa, TLSY lausuu siitä mitä aiotaan rakentaa. Kannattaa käydä kevään mittaan näilläkin sivuilla:

http://www.sll.fi/yhdistykset/turku/

Sinne on luvassa muun muassa kuvauksia Turun hienoimmista luontokohteista joskus huhtikuun puolella. Tuhannet kuvat odottavat kärsimättöminä julkisuuteen pääsyä :)