Kiitoksia teille kaikille mukaville ihmisille, joita olen kuluneiden kolmen viikon aikana tavannut Turun torilla ja muualla kaupungilla. Ja erikseen oikein lämpimät kiitokset teille, jotka vielä huomenna mahdollisesti rankkasateessa käytte äänestämässä. Ja teille, jotka olette jo käyneet.

Vihreät julkistavat kampanjabudjettinsa. Tässä alustava yhteenveto minun budjetistani:
Sain 60 euroa vaalitukea neljältä muulta vihreältä ehdokkaalta, jolle otin mainoskuvia ja sanoin, että jos haluavat, niin voivat tukea kampanjaani. Nämä rahat käytin kahteen yhteismainokseen Turun ylioppilaslehdessä, osuuteni maksoi reilun 50 euroa. Ylioppilaslehteen sen vuoksi, että sitä luetaan paljon yliopistolla, jossa minulla on aika paljon tuttuja. Lisäksi olin mukana kopiokoneella monistetussa yhdeksän ehdokkaan mainoksessa, jota itse jaoimme. Kuluni tästä olivat noin 7 euroa. Aivan oma mainokseni oli noin käyntikortin kokoinen lappu, jota kopioin vanhalla kopiokortilla olleen määrän, parikymmentä A4-liuskaa. Vaalikasvihuonelle ostin kaksi pakettia teetä ja kaksi pakettia keksejä. Viime sunnuntaina olin kirpputorilla, jossa jaetusta myyntipaikasta maksoin 7 euroa. Myin vanhoja kirjojani noin 10 eurolla, joten paikka tuotti voittoa kolmisen euroa. Mainontaan kulutin siis hiukan yli 60 euroa. Omaa aikaani käytin torilla, marketin edessä ja pyöräilytempauksissa kymmeniä tunteja, jolle voisi laskea hinnan menetettyinä työtunteina. Hiukan aikaa meni myös vaalisivujen tekoon tänne blogiin ja näihin harvoihin blogikirjoituksiin, joita kampanjan aikana olen ehtinyt kirjoittamaan. Nettisivuja tein myös joillekin muille ehdokkaille ja otin kuvia tapahtumista ja annoin kuvat muiden käyttöön. En edes tiedä missä kaikkialla niitä on käytetty, ainakin yksi oli päätynyt Vihreän Langan nettisivuille.

Kampanjaani kuului luonnollisesti myös vaalikoneisiin vastaaminen: YLE, MTV3, Turun Sanomat, Turkulainen, IRC-Galleria, Terveydenhuollon vaalikone, joihin kaikkiin vastaaminen oli ilmaista enkä käyttänyt maksullisia lisäpalveluja. Joku on tullut torilla kertomaankin saaneensa minut koneessa ykköseksi. Mukava kuulla, että joku toinenkin ajattelee samoin kuin minä. Ja voin kuvitella, että kaikki eivät tulleet juttelemaan, joten ehkä meitä on enemmänkin.

Kampanjan aikana möin Varsinais-Suomen perinnemaisemayhdistyksen kalentereita, joilla tuetaan perinnemaisemien hoitoa Varsinais-Suomessa. Kalentereita ostivat myös lähes kaikkien puolueiden monet ehdokkaat. Aivan kaikille en tarjonnutkaan. Suurista puolueista kepulaisia ei perinnemaisemien suojelu innostanut, he eivät ostaneet ollenkaan. Kokoomuslaisilla ei yleensä ollut käteistä ja he lupasivat palata asiaan myöhemmin. Yksi palasikin. Yhdistyksen puolesta lämpimät kiitokset kaikille kalenterin ostaneille

Huomenna sitten nähdään mihin tällainen minibudjettikampanja riitti. Käykäähän kaikki äänestämässä! Turussa mielellään numeroa 234, se on helppo muistaa :)