Arvostamani Tiede-lehti lähti joulukuun 2007 numerossaan arveluttaville poluille. Lehti julkaisi Kalevi Rantasen jutun Valkoinen joulu vaikka väkisin. Diplomi-insinööri Rantanen esittelee jutussaan kotilumitykin, jolla kuka tahansa saa kotipihansa valkoiseksi pikkupakkasella. Loppuhuipennuksena Rantanen ennustaa hiihtoputkienkin siirtyvän kuluttajamarkkinoille kevyen kylmäteltan muodossa, jossa mökille saisi lunta vaikka juhannuksena.

Rantanen on ottanut huomioon vihreiden vastaväitteet ja puolustautuu valmiiksi, ettei touhu ole lainkaan niin energiasyöppöä kuin voisi kuvitella, siis nykymuodossaan ilman kylmätelttaa. Sadan neliömetrin lumetus viiden sentin lumella vastaa hänen käyttämiensä lähteiden mukaan sähkökiukaan lämmittämistä ja hiilidioksidia syntyy saman verran kuin viiden kilon pyykin kuivauksesta, jääkaapin käytöstä 3-5 tuntia tai lehtipuhaltimen 3-6 tunnin käytöstä. Ei kuulosta pahalta, kun sen ilmaisee noin.

Asian ydin ei kuitenkaan ole päästöjen määrä, vaan niiden tarpeellisuus. Keinolumi pihakoristeeksi on varmasti täysin tarpeetonta. Ja ilman lehtipuhallintakin tulee hyvin toimeen, ei sekään vielä kovin vanha keksintö ole. Koko ylettömän energiankulutuksen ongelmahan on syntynyt juuri siitä, että vaikka tekniikan hyötysuhde on jatkuvasti parantunut, on uusia kulutuskohteita keksitty niin nopeasti, että kokonaiskulutus on jatkuvasti kasvanut. Jos siis kaipaat enemmän lunta ja kannat vastuusi ilmastonmuutoksesta, muuta Lappiin tai Kainuuseen. Sieltä löytyy luonnonlunta ja tilaa asua.