Käväisinpä taas Juhannuskukkulalla, josta jo päivällä kirjoitin. Tässä maisemakuvaa kukkulan huipulta:

1922927.jpg
Vierityspalkin avulla voit vaihtaa katselusuuntaa. Lisään kuvia illemmalla, kunhan palaan saunasta.

No niin, terveisiä saunasta, sinne Kuopijoonnii. Kiitoksia kuvaavasta kommentista. Kyllähän Turussa hyvätkin puolensa on, joo-o. Mutta usseemmat ee tiällä ossoo ollenkaa savvoo, siinä kuitennii Kuopijo om paljom paremp paekka.

Tässä nyt sitten lisää kuvia Juhannuskukkulalta:


1922949.jpg
Tästä voi olla vaikea arvata, että ollaan keskellä Turkua ja ihan tuossa alla kulkee vilkasliikenteinen katu. katuvalolamput kyllä näkyvät. Takimmaisten puiden takana on Turun ratapiha.

1922952.jpg
Keskeltä kuvaa hiukan vasemmalle ylhäällä näkyy Puolalanmäen komea vanha kerrostalo, taidemuseo jää pihlajanlatvan taakse siihen viereen. Panoraamakuvassahan ne näkyvät molemmat, tämä kuva on otettu alempaa.

1922956.jpg
Tässä itse ketoa. Talkoolaisten jälkeen siellä kävi vielä kaupungin raivureita, mitä voi olla vaikea tästä kuvasta huomata.

1922958.jpg
Tästä sen sijaan näkyy paremmin miten julmaa touhua kedon hoitaminen on. Vaahteraa on tästä moneen kertaa yritetty hävittää, mutta aina se vain kasvaa uudelleen.

1922964.jpg
Kissankellot jatkavat kesää täydessä kukassa. Niitä näkyi valtavina mattoina tänään myös Pernon satamaradan varressa, samoin harmioita valkoisenaan matkustajasatamaan menevän radan varressa jalankulkutien ylityksen kohdalla. Nuo viimeiset sepelöimättömät radanvarret ovat nykyisin Turun parhaita ketopaikkoja.

1922966.jpg
Juhannuskukkulan sikoangervoissakin alkaa jo näkyä ruskan merkkejä.