Jotkut asiat yhdistävät ihmisiä yli puoluerajojen niin vaalien aikaan kuin niiden välissäkin. Yksi sellainen asia ovat Turun vanhat puutalot. Itse olen toiminut puutalojen puolesta muun muassa Turun Kulttuuriympäristöyhdistys Puu ja Talo ry:ssä, jossa toimii myös Vasemmistoliiton Riikka Oksanen (numero 60, lausutaan siis kuusi-nolla), viherpunainen kansalaisaktivisti, johon olen törmäillyt muissakin ympäristöissä, muun muassa ympäristö- ja kaavoituslautakunnassa, jonka varajäsen olen ja Riikka varsinainen. Riikan kanssa olisi mukava tehdä yhteistyötä jatkossakin. Onnea meille molemmille!

1980762.jpg       1980764.jpg
Vasemmalla Riikka Oksanen, numero 60 Vasemmistoliitosta, kampanjoimassa torilla lauantaina. Vihreiden Naisten tarjoama linssikeitto näytti maistuvan. Oikealla puolestaan on mies oikealta, Pauli Kossila, Kokoomus 322, joka ajeli härvelillään sunnuntaina kaupungilla.

Pauli Kossila tuli tänään vastaani kaupungilla tuolla mielenkiintoisella kaksipyöräisellään. Pakkohan ajopelistä oli kuvia ottaa, vaikka mies väärää puoluetta edustaakin. Mutta ajatelkaapa, jos kaikki kokoomuslaiset vaihtaisivat autonsa tuollaiseen! Sittenhän toriparkkiakaan ei kaipaisi enää kukaan. Surffailin Kossilan nettisivuilla ja mieshän osoittautui kummajaiseksi muutenkin: hän ei kaipaa toriparkkia, haluaisi säästää vanhat puutalot, ei halua myydä kaupungin tuottavaa omaisuutta eikä arvokiinteistöjä, vaatii perusterveydenhuollon toteutettavaksi kaupungin omana palveluna, vaatii kestävän kehityksen huomioimista kaikessa päätöksenteossa ja toiminnassa, vastustaa automarketteja ja ideaparkkeja, vaatii kaavoitusta asukaslähtöiseksi... Jos kaikki kokoomuslaiset olisivat tuollaisia, ei heidän kanssaan olisi mitään vaikeutta tehdä yhteistyötä, tuskinpa Riikallakaan. Mutta kun eivät ole. Joten enpä voi muuta kuin toivoa, että tulevalla kaudella kokoomuksen tuoleilla istuisi Kossilan tavoin ajattelevia. Jos mies lopettaisi harrastuksikseen ilmoittamansa autoilun ja moottoripyöräilyn, niin hänestähän tulisi lähes ekovihreä kertaheitolla.