Hesarissa 14.6. kirjoitti urheilutoimittaja Piia Nyström pettymyksestään italialaisiin.  Nyström sattui lomailemaan Italiassa Monacon F1-kisojen aikaan ja odotti kokevansa Italiassa "suurta urheilujuhlaa" kansan vaeltaessa pubeihin ja kahviloihin katsomaan Ferrarin ja Kimi Räikkösen menestystä. Kadut ja kapakat pysyivät tyhjinä, ketään ei kisa näyttänyt kiinnostavan. Italialaiset keräsivät tällä kertaa pisteet minulta. Näyttää siltä, että MM-tallin kotimaassa ymmärretään MM-kuljettajan kotimaata paremmin asioiden oikea tärkeysjärjestys. Kun viimeisetkin tahot ovat lopulta alkaneet ymmärtää, että ilmastonmuutosta vastaan on alettava lopultakin taistella vakavasti, Suomessa ostetaan enemmän uusia autoja kuin koskaan ennen.

Autoilun ja ydinsähkön edistämistä ajaa saman päivän lehden yleisönosastossa Martti Tiuri, jonka mielestä henkilöautoliikenteen vähentäminen on väärä keino päästjen vähentämiseksi. Siitä olen Tiurin kanssa samaa mieltä, että nykyiset biopolttoaineet eivät kelpaa ratkaisuksi. Pahimmillaan ne jopa lisäävät päästöjä. Mutta päästötöntä ei ole ydinvoimakaan, kuten Tiuri väittää. Tiurin mielestä ydinvoimalla ladattavat sähköautot ovat tulevaisuuden ajoneuvoja, mikä osoittaa Tiurin itsensä olevan menneisyyden miehiä. Ydinvoiman elinkaari jää väistämättä lyhyeksi, mutta oikein suunniteltuna sähköautosta voisi tulla huomattavasti pitkäikäisempi keksintö. Johan sähköautoilla ajettiin jo yli sata vuotta sitten, kunnes öljyteollisuus pääsi vauhtiin. Arvokas luonnonvara poltettiin pääosin savuna ilmaan.

Jos yksityisautoilu halutaan nähdä tulevaisuudenkin liikkumismuotona, on autojen kehittely vietävä aivan eri suuntaan. Tuuli- ja aurinkoenergiaa voidaan helposti käyttää autojen akkujen lataamiseen eri mittakaavoissa. Autonomistaja voi päästä energian suhteen omavaraiseksi käyttämällä lataamiseen omaa tuulivoimalaa tai aurinkokennoja. Suurten tuulipuistojen tuotannolla voidaan ladata tuhansia autoja. Yksityisillä tuulipuistoilla tai rakennuksiin sijoitetuilla aurinkokennoilla voidaan korvata nykyinen suurten energiayhtiöiden monopoli ja jakaa energiatuotannon voitot entistä laajemmille joukoille. Juuri tätä uutta tulonjakoa Tiuri vastustaa ydinvoimakannanotoillaan.