Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin talkooleirillä Houtskarin Jungfruskärissä 14.-20.7.2008 on vielä tilaa. Tässä ote aluepäällikkö Hannu Klemolan leirikirjeestä:

"Työkohteemme ovat Saaristomeren kansallispuistoon kuuluvan Jungfruskärin saaren lehdesniityt, hakamaat, kedot ja rantaniityt. Alue on kasvillisuudeltaan ja maisemaltaan upea. Työ on rankkaa ruumiillista työtä; lähinnä haravointia, pientä raivaamista ja niittämistä. Työskentelemme kello kahdeksasta aamulla kello neljään iltapäivällä, eli päivittäistä työaikaa on lyhennetty tunnin verran aikaisemmasta. Töiden lomassa tutustumme mukavasti saariston luontoon. Yhtenä leiripäivänä unohdamme työt ja teemme virkistävän matkan johonkin ulkosaaristokohteeseen puiston ihmisten asiantuntevalla opastuksella. Retki suuntautuu yleensä sellaiseen kohteeseen, jossa on kauppa. Varaa siis käteistä rahaa mukaasi, jos haluat tehdä ostoksia. Saaristossa ei juuri ole Otto-pisteitä!"

Korjaisin tuota vain sen verran, että ruumiillisena työnä haravointi ei ole kovinkaan rankkaa, mutta kyllä siinä kokematon saattaa saada kädet rakoille. WWF:n raivausleireillä pääsee sitten tekemään todella rankkaakin työtä.

Jos saariston maisemien hoito kiinnostaa, ilmoittaudu pikimmiten V-S luonnonsuojelukeskukseen (02) 2355 255.  Suosittelen lämpimästi!

1634603.jpg