Nyt aika aloittaa menneen kesän muisteleminen eli luvassa on kesän parhaat palat. Aloittelen viime viikosta.

Olin saanut määräyksen olla torstaina Helsingissä Espan lavan tuntumassa, jossa oli luvassa koko elokuun alun kestäneen Etno-Espan toiseksi viimeinen konsertti. Etno-Espahan on mainio kansan- ja etnomusiikkitapahtuma, jossa esiintyy päivittäin nuoria muusikoita jä ryhmiä. Torstaina oli vuorossa Hohka, Sibelius-lukiossa pari vuotta sitten syntynyt ryhmä, jonka jäsenistä puolet jatkaa tänä syksynä opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Luulenpa, että heistä kuulemme vielä lisää.

1853396.jpg
Hohkalta sujuu sekä soitto että laulu. Heitähän voi kuunnella myös netissä.

1853404.jpg
Espan lavan edustalle on varattu penkkejä, mutta suuri osa yleisöstä on paikalle pysähtyneitä Esplanadin ohikulkijoita. Eikä Kappelin terassikaan hullumpi paikka ole musiikin kuunteluun.

1853405.jpg
Yleisöä oli vauvasta vaariin!

1853408.jpg

Hohkan esitys pisti miettimään. Kun vuorossa oli tyttäreni säveltämä kappale Puutarhautuminen, oli suorastaan pakko katsoa peiliin. Ehkäpä juuri puutarhautumista voidaan syyttää siitä, että tämä blogi on ollut aika hiljainen kesän ajan :)

Pääkaupunkiin piti jäädä yöksi, koska perjantaina oli luvassa Taiteiden yö. Päivä kului kuljeksiessa muun muassa kirjahankintoja tehden. Päivä löytö oli norjalainen toimittaja, kirjailija ja lauluntekijä Atle Hansen, tai pikemminkin hänen romaaninsa Sargasso (på nynorsk). Ja tietysti illalla olin siellä, missä kymmenet tuhannet muutkin vanhat hipit:

1853409.jpg
Helsingin Juhlaviikkojen päätapahtuma oli Taiteiden yönä järjestetty vuoden 1968 musiikkia esittänyt  Rock rytmi rakkaus-konsertti senaatintorilla.

1853410.jpg
Eivät nuo kaikki kyllä vanhoja hippejä olleet, suuri osahan ei ollut vielä syntynyt vuonna 1968. Mutta suuri osa kyllä oli, siis vanhoja hippejä, senhän näki jo kaukaa.

1853411.jpg
Meitähän oli siellä todella paljon, lehtitietojen mukaan noin 30 000 ihmistä. Vain Senaatintorin peränurkasta löytyi hiukan vapaata tilaa.

Saisikohan Turussa koolle noin paljon väkeä ulkoilmakonserttiin? Tai oikeastaan mieluummin näkisin Turussakin tuollaisia Etno-Espan kaltaisia pienempiä tapahtumia, jotka antaisivat mahdollisuuksia uusille esiintyjille. Tarvetta olisi kaikilla musiikin alueilla. Meillä vain ei ole Espan lavan kaltaista pysyvää paikkaa hyvässä ympäristössä keskellä kaupunkia. Torillehan sellainen sopisi.