Heti vaalituloksen selvittyä alkoi turkulainen politiikka taas näyttää todelliset kasvonsa. Ehdokkaiden enemmistö oli toriparkkia vastaan ja mitä ilmeisimmin myös enemmistö valitusita uusista valtuutetuista. Niinpä vanha valtuusto alkoi toriparkin jyräämisen välittömästi ja näytti jo hetken siltä, että asia käsiteltäisiin vielä vanhan valtuuston aikana. Asiasta nousi kuitenkin kansanliike, jonka nopeasti  keräämät lähes 13 000 nimeä saivat ehkä osaltaan vauhdin hiukan hiljenemään. Tämän vuoden puolella sitten demarit ovat runnoneet läpi ryhmäpäätöksen toriparkin puolesta, joten kokoomuksen ja demareiden voimin päätös tullaan tekemään, mikäli kaikki pysyvät ruodussa. Kaupunginjohtaja Pukkinen ei puolla kansanäänestyksen järjestämistä ja suuresti hämmästyisin, jos se järjestettäisiin. Veikkaan, että kuukauden kuluttua päätös on tehty ja toria voidaan alkaa repiä auki - kuin odottamaan kulttuuripääkaupunkivuotta 2011. Pystyn kuulemaan toriparkkimiesten myhäilyn kuopan reunalla: "Siinä teille kulttuuria."

Samaan aikaan on annettu purkulupa Wikeströmin ja Krogiuksen talona tunnetulle yhdelle Turun kauneimmista säilyneistä puutaloista. Muita parhaillaan uhanalaisia vanhoja puutaloja keskustan alueella on parikymmentä.

Turussa on omaperäinen käytäntö, jossa kaupungin puistoihin annetaan suunnitteluvarauksia rakennusfirmoille. Voimassa oleva ja palkittukin viheralueohjelma (2006-2015) tai suunnitteilla oleva vihrekaava eivät näytä puistojen rakentamista haittaavan.

Turun kulttuurikeskuksesta oli tarkoitus häätää kulttuuri ja tuoda sinne kaupallisia palveluita, muun muassa ravintola. Uhkaava lama taisi toistaiseksi pelastaa kulttuurin.

Turku siis todellakin valmistautu vajaan kahden vuoden päästä alkavaan Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoteensa.