Tämä viikko on suurelta osin mennyt Turun puronvarsia katsellessa ja kuvatessa. Päällimmäiseksi vaikutelmaksi jäi, että minua on petetty. Vesi tuleekin putkesta! Seurasin Jaaninojaa ja Kuninkojan päähaaraa niiden latvaan saakka toiveissani löytää lähde, edes pienikin. Mutta ei löytynyt lähdettä, löytyi putken pää, josta norui pikkuruinen puro. Matkan varrella niihin pieniin puroihin sitten liittyy toisia pieniä puroja, tai itse asiassa yleensä ojia ja lopputulos onkin jo oja, jonka yli ei enää huonolla harjoittelulla hypitäkään.

Kuninkojaan kuitenkin tulee myös toinen haara, joka sentään alkaa ihan reilusti suolta, niin kuin kunnon vesistön kuuluukin alkaa. Tämä suohan on Isosuo lentokentän eteläpuolella ja suuri osa suon vesistä valuu etelään ohikulkutien alitse Kuninkojaan. Se toinen haara puolestaan alkaa Isosuon pohjoispuolelta lentokentän aidan vierestä ja saa tietysti osan vedestään samalta suolta. Ja osan siitä putkesta.

Jaaninojan ja Kuninkojan varret olivat vielä aika värittömiä, joten enpä vaivaa teitä nyt kuvilla niistä. Sen sijaan tänään kävin Piipanojan varrella ja siellä oli jo kevään väriloistoa runsaammin. Tällaista:

1480561.jpg

1480563.jpg

1480564.jpg

Hups, tämähän on melkein sama kuva kuin äskeinen, mutta paikka on kyllä sen arvoinen. Tuolla tiheikön keskellä muuten kulkee se oja itse. Kanjonilla on syvyttä viitisen metriä ja leveyttä paljon enemmän.
1480565.jpg

1480567.jpg

1480569.jpg

1480575.jpg

1480578.jpg

Piipanojan varrella on joskus ollut talo ja jokaisella talolla oli ennen oma kaatopaikka. Kun talo oli ylhäällä kanjonin reunalla, jätehuolto perustui painovoimaan, joka vei roskat kohti kanjonin pohjaa. lasitavara on säilynyt hyvin. Muoviakin löytyi paikoitellen ja osa roinasta on selvästi tullut vasta vuosikymmeniä paikalla olleen talon purkamisen jälkeen.
1480581.jpg