Todellisina ekomatkailijoina voinee pitää kahta turkulaista nuorta miestä, jotka ovat huomenna maanantaina lähdössä Hollantiin festivaaleille. Perille heidän on tarkoitus ehtiä kesäkuun alussa. Matka taittuu skeittilaudoilla. Toivotan onnea matkaan!

Ekomatkailua perinteisemminkin menetelmin vaikeuttaa kovasti nykyinen autoiluun perustuva tieverkosto. Pitkiä matkoja, vaikkapa Turku-Hollanti, ajatellen tärkeät yhteydet ovat nykyisin suurelta osin muuttuneet moottoriteiksi, joille ei kevyellä liikenteellä ole asiaa. Niiden rinnalla kulkevat polkupyörä- ja skeittilautareitit on usein puutteellisesti merkitty pitkän matkan kulkijoita ajatellen. Paksu karttakirja tai satelliittipaikannin on välttämätön, kun autoilija selviää helposti huoltoaseman ilmaisella tietyökartalla koko valtakunnan halki. Majoituspalvelutkin ovat keskittyneet pääteiden varteen ja usein niin kauas toisistaan, että kevyen liikenteen käyttäjillä valinnanvaraa ei juuri jää. Joko jaksat seuraavaan majapaikkaan tai et. Suuri osa retkeilymajoista ja leirintäalueista on tähän aikaan vuodesta vielä kiinni. Monista pienistä taajamista entiset retkeilymajat ovat kokonaan lopettaneet toimintansa ja hotelleja ei koskaan ole ollutkaan. Ruokapaikoille ja kyläkaupoille on käynyt samoin. Luulenpa, että skeittaajatkin saavat varata suuren eväsrepun. Paljonkohan skeittilaudan kantavuus mahtaa olla?

Skeittareiden reissua voi tietysti seurata erään turkulaisen paikallislehden blogissa: http://blogit.ts.fi/rankka-reissu/