Silmiini sattui Hesarin viikkoliite Nytin Kuka nyt-palsta. Vieraana on SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina-Richardson, jonka sanankäyttöön tulin jo viime viikolla kiinnittäneeksi huomiota. Toimittaja Ilkka Mattila kysyi kansanedustajalta minkä neuvon tämä antaisi Mika ja Erja Häkkiselle, joiden avioero on ollut lööpeissä tällä viikolla. Poliitikko yritti väistää ansaa: "Neuvojen antamisessa on aina riskinsä, mutta toimittuani pitkään Yksin- ja yhteishuoltajien liiton puheenjohtajana ja käsiteltyäni Espoossa lapsijaoston kautta lasten asemaa avioeroissa uskon, että he ovat kaksi kypsää ihmistä, jotka osaavat varmasti hoitaa eronsa niin, että he huomioivat ison kokonaisuuden." Niinpä.

Guzenina-Richardson on siis luottamustoimiensa kautta joutunut olemaan paljon tekemisissä eronneiden ihmisten ja heidän lastensa kanssa. Näiden kokemustensa pohjalta hän pystyy arvioimaan Häkkisten persoonallisuutta. Mikähän koulutus mahtaa antaa tuollaiset valmiudet? Guzenina-Richardsonin nettisivuilta tämä ei selviä, syntymävuoden lisäksi siellä on vain lyhyt lista työkokemuksesta, joka kokonaisuudessaan koostuu erilaisista toimittajan töistä. Hän on myös toisena kirjoittajana tehnyt Parisuhteen puuhakirjan. Jotain hän  ilmeisesti parisuhdeasioista tietää, mutta nettisivuilta tämä ei selviä.

Mutta entäpä ellei lausahdus olekaan ammatillinen, vaan puhtaasti poliittinen. Analysoidaanpa se tältä pohjalta. "Neuvojen antamisessa on aina riskinsä". Tällä lauseella poliitikko väistää kätevästi vastuun sanoistaan. Sen jälkeen tulee lyhyt luettelo poliitikon luottamustoimista, joilla on asiallisesti yhteyttä toimittajan kysymykseen. Tämä lause toimii poliitikon vaalimainoksena, jolle erityistä painoarvoa tuo lasten aseman mainitseminen. Häkkisten arvioiminen kahdeksi kypsäksi ihmiseksi on myös poliittista viisautta, koska heillä on huomattavan paljon enemmän ihailijoita kuin poliitikolla itsellään. "... he huomioivat ison kokonaisuuden." Tämä loppulausahdus jättää kaikille vapaat kädet toimia ihan niin kuin haluavat ja poliitikko osasi ennustaa tapahtumat aivan oikein. Tekevätpä Häkkiset jatkossa mitä tahansa, he ovat epäilemättä huomioineet ison kokonaisuuden.