Viikonlopun Hesareissahan olisi taas vaikka mitä outoja ajatuksia. Kotimaantoimittaja Matti Huuskonen on istunut kaljalla ja tuottanut kalajanhuuruisia ajatuksia ydinvoimasta Välihuomipalstalla tänään. Huuskonen luki laitilalaisen oluen etiketistä, että se on valmistettu tuulivoimalla. Tästähän Huuskonen sai neronleimauksen ja alkoi vertailla viinan ja ydinvoiman vaarallisuutta ja tuli siihen tulokseen, että ydinvoima on vaaratonta. Huuskonen tilasi samantien ydinvoimalan Töölänlahdelle. Mutta eipä tilannut uraanikaivosta takapihalleen, ei luvannut tonttia loppusijoitukselle, ei puhunut koko tuotantoketjusta, kaivosten työoloista, niiden ympäristövaikutuksista, louhinnan kasvihuonevaikutuksista; ei vertaillut eri energiamuotojen työllistävyyttä, ei kotimaisuusastetta, ei voitonjakoa. Ei humalainen ole selvän väärti, edes toimittaja.

Kirstiltä kysyttiin miksi poikavauvat puetaan siniseen ja tyttövauvat punaiseen. Kirsti totesikin punaisen perinteisesti olleen monissa kulttuureissa miesten ja sinisen naisten väri. Nykyisinkin punainen usein kuvastaa urheilullisuutta, miehistä voimaa ja kiihkoa ja sininen puolestaan passiivisuutta, se on vakiintunut muun muassa Neitsyt Marian väriksi. Monissa maissa sininen sopiikin hyvin tyttövauvoille ja punainen poikavauvoille. roolimallit tuntuvat kovin tutuilta, mutta värit menevätkin jossain juuri päinvastoin. Värillä ei siis tunnu olevan väliä, kunhan roolit ovat kohdallaan. Mutta jospa miehet ja naiset eivät sittenkään ole niin erilaisia?

Tätäkin joku jo yritti testata, kertoo Jarkko Lyytinen palstallaan. Hän oli kuullut pariskunnasta, joka ei ollut suostunut kertomaan vauvansa sukupuolta kysyjille. Heidän tarkoituksenaan oli saada ihmiset ajattelemaan miten eri tavalla tyttöihin ja poikiin suhtaudutaan jo vauvasta alkaen. Jatkopohdiskelussaan Lyytinen valitettavasti sekoittaa keskenään sukupuoliroolit ja -identiteetin, joten pohdiskelu joutuu tuuliajolle.

Eilisessä Hesarissa Vesa Sirén raportoi Kanarian saarten helmikuisista karnevaaleista. Siellä paikalliset urokset purkavat stressiä pukeutumalla hepeniin. Tätä selitetään muun muassa siten, että näin puretaan Francon diktatuurin aiheuttamia paineita. Diktatuurihan päättyi 1975, mutta jutussa ei kerrota alkoiko karnevaaliperinne jo Francon aikaan vai vasta sen jälkeen.