Olen useiden vaalien alla ihan huvikseni kokeillut eri vaalikoneita myös muilla kuin omalla alueellani. Erityisesti minua ovat kiinnostaneet tulosten ääripäät, itseni kanssa mahdollisimman samoin ajattelevat tai mahdollisimman toista maailmaa edustavat. Helsingissä samoin ajattelevia on ollut paljon ja kärkinimet ovat vaihtuneet vaaleista ja koneesta toiseen. Kaikkein kauimmaisena ajatuksistani on sen sijaan lähes poikkeuksetta ollut sama mies: Jan Vapaavuori.

Nyt olen kuitenkin joutunut hämmennyksen valtaan. Lehdistä olen jo useammankin kerran saanut lukea, että Vapaavuori on esittänyt aivan järkeviä ajatuksia. Hän on muun muassa esittänyt, että Sipoolta ryöstettyä (Vapaavuorella taisi kyllä olla tässä merkittävä rooli) aluetta pitäisi alkaa rakentaa tiiviisti ja tehdä siitä enegiaa säästävä, ellei peräti ekologinen kaupunginosa. Tästä olen Vapaavuoren kanssa samaa mieltä, vaikka en ymmärräkään, miksi tuo alue piti saada Helsingille ja miksei Helsinki voinut alkaa noudattaa noita hienoja periaatteita omilla maillaan.

Nyt aivan viime päivinä Vapaavuori on pannut kapuloita rattaisiin Vihdin Ideaparkille, tuolle täysin idioottimaiselle Toivo Sukarin monumentille. Sukari ei taida kuulua Vapaavuoren parhaisiin kavereihin. Tai sitten jatkossa toteutuu se Vapaavuoren lausunnoissa vilahtanut hyvin pieni todennäköisyys, että hän tulisi Ideaparkin kaavan hyväksymään. Ehkä hän ei vain vielä ole keksinyt, miten kiertää lakia tässä asiassa. Anteeksi epäluuloisuuteni, mutta en mahda mitään sille käsitykselle, jonka vaalikoneet ovat minulle Vapaavuoresta tuottaneet. Siitä huolimatta toivon, että ihmeiden aika ei vielä olisi ohi.

Vihdin Ideapark on saanut vastustajan myös Matti Remeksestä, espoolaisesta rikoskirjailijasta ja graafisesta suunnittelijasta. Remeksen pieni välihuuto sunnuntain Hesarissa oli kuin suoraan vihreiden ohjelmasta. Miksei tuo mies jo ole Espoon valtuustossa? Tai Arkadianmäellä? No, ei kai hänelläkään kaikkeen ole aikaa.  Mutta jospa Matti pistäisi nyt hetkeksi asioita tärkeysjärjestykeen ja vaikka jättäisi yhden rikoskirjan väliin... jonkun espoolaisen pitäisi nyt tarttua Mattia hihasta.